Over het museum

De Delft is een ‘levend’ museum met kloppend hart voor de maritieme geschiedenis van Rotterdam. Op de werf wordt een reconstructie van het achttiende-eeuwse linieschip ‘Delft’ gebouwd, een ingewikkeld proces van uitzoeken, ondervinden en doen. Bovendien wordt de vergaarde kennis bewaard voor latere generaties. In het bezoekerscentrum ervaart u het leven in Delfshaven in de tijd van de Bataafse Republiek en maakt u kennis met de oude maritieme ambachten. Voor bezoekers van 8 tot 14 jaar zijn er Kruitloperactiviteiten: de maritieme historie begrijpen, ontdekken en vooral doen. Kom het mee beleven!

Er is de mogelijkheid van vrije rondgang en bezichtiging, maar ook met een (gratis) gids.

 

Zaalverhuur

In het pand zijn meerdere mogelijkheden voor het houden van vergaderingen en workshops en het organiseren van evenementen.

-          Camperduinzaal: Een afsluitbare vergaderzaal voor groepen tot 70 personen, voorzien van audiovisuele middelen. Diverse stoelopstellingen mogelijk;

-          Officierszaal: een intieme vergaderruimte voor gezelschappen tot 15 personen.

-          Bezoekerscentrum: een sfeervolle zaal beneden, de “Brink” in het hart van het museum. Maritieme aankleding en attributen rondom. Geschikt voor vele gelegenheden, zoals een trouwerij (het is een erkende trouwlocatie!), bruiloft of zakenfeest. Bar met tap en frisdranken en kleine snacks, koffie. Tevens mogelijkheden voor (kunst-) exposities.

-          Het Boegbeeld: Een volledig uitgerust restaurant met terras aan de Maas en een zithoek rond een open vuur.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een offerte voor de catering: 010-2760115 of museum@dedelft.nl

 

Het boegbeeld

Het boegbeeld siert het schip, maar is tevens de toepasselijke naam van ons restaurant.

Markante locatie in nautische sfeer

Partycentrum Het Boegbeeld is de horecagelegenheid op de werf van de Delft.

Het Boegbeeld is ingericht voor het houden van feesten en partijen met een capaciteit van 20 tot 200 personen. Het ruime terras met uitzicht op de Maas en op de kade met het schip in aanbouw is bijzonder geschikt voor het houden van activiteiten bij mooi weer, zoals barbecues. En natuurlijk om te genieten van de bedrijvigheid op het water. De unieke locatie is ook prima geschikt om met een intiem gezelschap gezellig te borrelen bij de open haard!

Wij denken graag met u mee om een lunch, diner of borrel te organiseren, bijvoorbeeld in combinatie met een rondleiding op De Delft. Ook culinaire productpresentaties behoren vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.

Op de website van "Het boegbeeld" vindt u verdere informatie

 

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen, activiteiten en evenementen bij ons op de werf? Wij kunnen u op de hoogte houden met onze digitale Nieuwsbrief.

Wilt u daarom onderstaand formulier invullen? Als Vriend van De Delft ontvangt u eveneens de Nieuwsbrief én andere voorrechten. En u draagt bij aan de bouw van het schip en het ontwikkelen van het bezoekerscentrum.

U als vriend aanmelden kunt u hier