Restauratie werkzaamheden

 

 ---   De Lloydsloep, gereed!    ---    ---

Restauratie en onderhoud van ( houten) schepen is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden voor de stagaires die bij ons komen werken. Het verenigt kennis en vakmanschap met inventiviteit en historisch besef. De kenmerken van een echte vakman.

Een mooi project dat is afgerond is de "Polynoom". Een roei-zeilsloep die bestemd was voor praktisch onderwijs aan de voormalige Rotterdamse zeevaartschool.

Een kleiner -houten- motorjachtje van een bevriende relatie is ook onder handen genomen, waarbij diverse beschadigingen en vermolmde delen weer zijn hersteld met mahonie en teak onderdelen.

Een tweede project dat  is afgerond, is de teak-houten reddingssloep van één van de vroegere Lloyd passagiersschepen. Een uitgebreid  verslag staat op de website van het Kon.Rotterdamsche Lloyd Museum. http://www.krlmuseum.nl/rlsloep.html

Een derde project dat we onderhanden hadden en inmiddels is voltooid is echt een bijzonder schip! Hier staat het verslag.

Er lag ook nog een Jol te wachten op een stagair, die die is inmiddels ook gereed gekomen en afgehaald door de eigenaar. Een fotoverslag van de uitgebreide werkzaamheden is in de maak!

Een aantal leuke klussen zijn dus afgerond. De aandacht van de mensen die er aan werkten gaat nu ( weer ) uit naar nieuwbouw: Onze eigen Barkas moet nog afgemaakt worden! Een hele klus, maar wel uitdagend! Een fotoverslag laat de stand van zaken zien.

Ook een groot project, maar dan voor onze eigen inventaris, is de restauratie van de Boegleeuw.
We hebben 'm daartoe opgenomen  voor groot onderhoud