Vriendendag 7 mei 2017

Verslag Vriendendag voorjaar 2018 op zondag 18 maart

 

 Onze jaarlijkse Vriendendag op 18 maart 2018 hebben we gecombineerd met "Dag van de Bataafsche Vryheid"

        Foto's zijn ( nog ) niet beschikbaar, maar een filmverslag vindt U hier

 Onze jaarlijkse Vriendendag voor 2017 op 7 mei 2017 had ook een speciaal sfeertje....

Het centrale thema was een expositie van houten historische scheepsmodellen. Modelbouwers uit Nederland en België presenteerden  bijna 80 modellen: van de 7 Provinciën tot de Halifax en van een chaloupe tot een Amerikaanse schoener.

De expositie was uitgebreid tot de grote werkplaats en zelfs tot in het restaurant stonden modellen. Schepen overal, de geur van lijnolie, teer en harpuis was merkbaar.

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

Ook kruitdamp drong door in de bezoekersruimte en natuurlijk buiten op de kade, waar de equipage z'n aanwezigheid kenbaar maakte met geweersalvo's. Al deze modellen wedijverden in belangstelling met ons eigen model op het eiland en de Barkas in aanbouw, twee schepen "halverwege" hun constructie en van een iets afwijkend formaat! 

Vanzelfsprekend was ook het Museum in al haar facetten te zien: de beeldsnijders en blokmakers aan het werk op het modeleiland en de sfeervolle optredens van het Koor De Delft in een kleine hoek van het restaurant die over gebleven was!

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

De directie gaf een toelichting  op de besteding van de Vriendenbijdrage 2016 en het plan "De Delft 2020" in de Camperduinzaal. Op weg daarnaartoe kon een "blik geworpen worden" op het nieuw verworven schilderij ‘Slag bij Kamperduin’ dat op het einde van de loopbrug hangt en een mooie aanvulling vormt op de collectie en op het thema van het bezoekerscentrum. 

 

Kortom, een dag met vele kanten en vele bezoekers:  vrienden, passanten en zeer geïnteresseerde modelbouwers, totaal ongeveer 200 personen.

 

Volgend jaar weer? 

Vriendendag  17 april 2016
Vriendendag  17 mei 2015
Vriendendag  8 november 2014