Het Schip

De reconstructie van het Linieschip “Delft” is de oorsprong van de werf in 1998.

De voortgang van de bouw is een gecompliceerd proces gebleken, dat veel inspanning en vooral geld kost. Er zal verder gegaan worden met nieuwe inzichten die uitzicht bieden op een uiteindelijke voltooiing met een iets gewijzigde doelstelling:

een platform bieden aan geïnteresseerden in de uitgebreide maritieme historie van Delfshaven, de stad Rotterdam, de Nederlanden in de 18e eeuw. De bouw zal zich in de eerste plaats concentreren op het verder stabiliseren van de constructie die reeds staat door het aanbrengen van het berghout. 

Daarna zal de nadruk worden gelegd op het laten zien hoe een schip als dit werd ingericht en bewoond. Daarom zal het een ontmoetingsplaats zijn én worden voor oude ambachten op dit gebied, om de komende generaties te laten zien waar al die techniek van nu eigenlijk op gebaseerd is. Het schip als levend museum.

 

Vaste collectie

Ter ondersteuning van de plannen met het schip, is er:

  • een uitgebreide collectie aan voorwerpen die uit het wrak opgedoken zijn
  • een reconstructie van diverse onderdelen van het schip, in model of op ware grootte. Bijvoorbeeld: sloepen, een kaapstander, een stuurwiel, beeldsnijwerk en modellen van delen van de scheepsconstructie, een maquette van de oorspronkelijke bouwplaats, rolpaarden en kanonnen en audiovisuele informatiebronnen.

Wisselende collectie

Op wisselende momenten worden exposities op maritiem gebied ingericht. Dat kan kunst zijn, een historische gebeurtenis of belangrijke personen of bedrijven.

 

Zoals over kanonnen en rolpaarden.

Kruitloper

 Kruitloper is ons populaire, uitdagende activiteitenprogramma voor scholen: leerlingen in de groepen 6, 7 en 8 van het Basisonderwijs, brug- en 2e- klassers van het Voortgezet Onderwijs. Sleutelwoorden zijn: DOE-taken, maritieme historie, samenwerken, ontdekken, beleven en vooral veel...........doen!

In de afgelopen jaren hebben vele onderwijsinstellingen ontdekt dat ons programma flexibel is, uitdaagt en verbaast. Er wordt geanticipeerd op de specifieke vaardigheden en wensen van de groepen en er wordt ingespeeld op de verbeelding van de deelnemers.

Lees verder.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden, het programma en de prijzen: 010-2760115 of met dit formulier.